donderdag 15 mei 2014

Week van de Diversiteit - Dag 4 Afsluiting

Vandaag werd het een drukke dag. We gingen vooral Turks eten proeven vandaag. Ik had al koekjes, 'Tulumbi' en Turks fruit gekregen van Adam en Aymane. Maar ik had aan de mama van Ekrem, van het 2e leerjaar, gevraagd of zij iets typisch Turks kon maken. En dat deed ze ook. Ze maakte een hapje, Yaprak Dolma, en een dessertje. De kinderen van de klas mochten vooraf al eens proeven en de rest gingen we serveren aan de bezoekers van onze stand. Het was heeeeeeel lekker! Nogmaals bedankt hiervoor!
Dan was het grote moment aangebroken. Deze namiddag ging het toonmoment door. Ik zette onze stand van Turkije al klaar. Ik had nog heel wat materiaal bijgekregen van enerzijds Selim: een gebedsmat, een gebedssnoer, enkele doeken,  een Turks leesboek van Ryan, maar ook van een Turkse vrouw, Hacer. Zij heeft echt heel veel typische Turkse zaken meegegeven. Turkse koffie met bijpassende tasjes, een Turks boek met veel info over Turkije en zijn stichter, prachtige sokjes, enkele werkblaadjes van kinderen uit een Turkse school, de Turkse vlag, een boekje met 'Hadits voor kinderen', prachtige kledij... Kortom we hadden veel materiaal om onze stand te kunnen opzetten.
Om 14u gingen de poorten open en mochten we heel wat ouders en grootouders verwelkomen. Ze waren allen enorm geïnteresseerd in onze stand. Omdat ik enkele jongens had aangeduid, kon ik ook eens gaan kijken naar de standen van de andere klassen. Ik ging op bezoek naar Afrika, Marokko, België, Polen en Italië. De juffen en meesters hebben allemaal hun best gedaan om dit toonmoment zo mooi en leuk mogelijk te maken. Het was een hele leuke namiddag waarin we nog konden genieten van enkele mode-shows en dansjes.
Geniet van de foto's!1 opmerking:

  1. Een stralende dag, stralende kinderen, snuifje cultuur over de hele wereld... vakantie in zicht met al deze reisbestemmingen. SUPER gedaan juffen en meesters... het was de moeite!

    BeantwoordenVerwijderen