donderdag 29 januari 2015

Uitstap naar 't Neerhof!

Vandaag zijn we op uitstap geweest naar 't Neerhof, een boerderij in Dilbeek. Gelukkig waren er enkele ouders kandidaat om ons weg te brengen naar de boerderij alsook te komen halen. Een dikke dankjewel aan de mama van Wail, de mama van Aodren, de mama van Emile en de mama van Lucas. Ook mijn mama vergezelde ons vandaag. Zij hielp mee alles in goede banen te leiden.

We werden eerst en vooral verwelkomd door de schapen. Eens aangekomen werden we ook opgewacht door 2 begeleiders. Zij namen ons vandaag mee doorheen de boerderij. We kropen echt in de huid van een echte boer. We werden verdeeld in 2 groepen. We moesten meteen aan het werk. We begonnen de koeien eten te geven, de stallen uit te mesten, de kippen eten te geven. De andere groep werd ook meteen binnen aan het werk gezet. Zij moesten al een deel zorgen voor ons middagmaal. Aardappelen schillen, wortels schillen en raspen, frietjes snijden, sla kuisen, citroen persen, appeltjes schillen en snijden... Je kan het al raden wat er op ons menu stond... Frietjes met een fris slaatje, een gekookt eitje en geraspte worteltjes. Hmm overheerlijk! Iets voor de middag kwam de andere groep binnen en mochten zij alles in gereedheid brengen voor ons middagmaal. De tafel werd gedekt, sommigen kregen een taakje als opdiener. Alles verliep heel goed. We begonnen ons middagmaal met overheerlijke, zelfgemaakte soep boordevol vitamientjes. Dan volgden de frietjes en sla. Het was heerlijk smullen!
Na de middag mochten we even spelen in het hooi, maar al snel moesten we weer aan het werk. We zagen de cavia's, konijnen en zelf 2 kleine geitjes. Superschattig!
Moe maar voldaan vertrokken we opnieuw naar huis. Ik denk dat mijn junior-boeren zeer goed zullen slapen vannacht. Wat een toffe bende om zo'n uitstap mee te doen! Ik heb er alvast enorm van genoten.
Geniet nu maar van de (vele) foto's!






























































































3 opmerkingen:

  1. als ik deze fotos zie weet ik waarom Lucas vandaag zonder moeite in slaap gevallen is :-) De jongens hebben hard gewerkt vandaag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aodren was heel blij van zijn bezoek in de boerderij ☺ maar ook heel moe!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Amaai... dat zag er een SUPERleuke dag uit... de moeite, wat jullie daar allemaal gedaan hebben!

    BeantwoordenVerwijderen